Handla skor som är bra för dina fötter

Handla skor som är bra för dina fötter

Det finns få saker som kan förstöra din dag som ett par skor du får ont av att gå i. Oavsett om det är nya skor som du försöker vänja dina fötter vid, eller en typ av sko som inte ger tillräckligt stöd och kan orsaka smärtsamma kramper i fötterna och andra problem, är det viktigt att känna till vad du köper när du ger dig ut för att handla skor. De skor du köper kan nämligen påverka din hälsa, och då pratar vi inte bara om skor med skyhöga stilettklackar. Här går vi igenom några typer av skor som något överraskande kan ge upphov till smärta.

Handla andra skor än sandaler och flipflops

Många människor väljer att bära sandaler eller flipflops när de är lediga på sommaren. Ingenting uttrycker frihet på samma sätt som att låta tårna vädras i luften. Dessvärre kan dina fötter få så mycket mer än bara frisk luft, och detta beror till stor del på att denna sko inte ger särskilt mycket stöd för dina fötter och därmed kan orsaka värk. Denna typ av sko ger ofta upphov till senproblem och stukade vrister. Det finns dock nyare sandaler som är att föredra framför andra skor ur denna kategori. När du ska handla skor bör du därför leta efter sandaler som påminner om Birkenstock-sandaler, som förebygger uppkomsten av fotproblem, samt kan förhindra att befintliga fotproblem förvärras.

Undvik Converse-liknande skor

Ofta kan vi välja att bära sköna, Converse-liknande skor på helgen efter en lång arbetsvecka med styvare skor. Även om de är väldigt fashionabla, kan dessa klassiker orsaka smärta i hälen, stressfrakturer, hälseneinflammation och andra problem. De kan förvisso ge dämpning och absorbera stötar, men det är en typ av sko med ganska platt fotbädd, vilket inte är vad dina fötter behöver. Om du ändå vill handla skor som dessa finns faktiskt ett ljus i tunneln: du kan köpa iläggssulor som formas efter dina fötter. Genom att använda dessa i dina platta tygskor kommer skorna dels att passa ännu bättre, och du kommer även minska risken för de olika problem som denna typ av skor annars kan orsaka.