Best of Brands

Vi har alla sett Best of Brands´ reklamfilm och många damer och herrar har nog även handlat där. Men vad är egentligen företagets historia? Det berättar vi i den här texten!

Best of Brands historia

Best of Brands började som en klädkedja som hette Gustavssons herr- och juniorkläder och som startades på 1920-talet. Företaget gick under det namnet till 1980 då den nuvarande ägaren köpte bolaget och bytte fokus till en butik i Huddinge. Bara ett år senare bytte ägaren namn till G-Ess Yrkeskläder och utbudet blev bredare från att bara ha sålt herrmode till att även sälja yrkeskläder. Under de sista åren på 1900-talet gjorde ännu fler förändringar som tog företaget till det företag som det är idag: Man började sälja damkläder och bytte namn till dagens namn Best of Brands. Som namnet antyder vill man satsa på att bli bäst på märken och kunna erbjuda ett stort utbud av märkeskläder till sina kunder.

 

Efter namnbytet blev Best of Brand eBest of Brands historiaandra ord verkligen lyckats: Både i sina butiker, som bara blir fler och fler och inom e-handeln, framtidn ännu större succe än butiken hade varit innan: Utöver butiken i Huddinge öppnade de upp en 1000 kvadratmeter stor butik i Sickla Köpkvarter. Några år senare öppnades även en butik upp i Vällingby City. En av de största satsningarna i Best of Brands historia kom år 2009 då företaget fick en möjlighet att utöka butiken i Sickla. En ny galleria skulle byggas och Best of Brands fick därmed hela 2700 kvadratmeter butiksyta. Ägarna bestämde sig då för att slå ihop sina dåvarande butiker i Sickla och Huddinge. På så sätt blev den nya butiken i Sickla Köpkvarter den största enskilda multibrandbutiken i Norden. År 2010 separerades mode- och yrkesklädesdelen, som hela tiden sålts under G-Ess Yrkeskläder, från varandra och Best of Brands blev ett eget bolag med fullt fokus på mode.

Följer med tekniken och digitaliseringen

Även om butiken har sina rötter på 20-talet så har det inte stoppat dem från att följa med utvecklingen och digitaliseringen. Under hösten 2011 startar Best of Brands sin egen e-handelssajt på www.bestofbrands.com. Genom e-handeln har Best of Brands utökat sin kundkrets till hela Sverige, vilket medför att kunderna nu kan ta del av företagets unika mix av märkeskläder och goda service även på Internet. Best of Brands har med andra ord verkligen lyckats: Både i sina butiker, som bara blir fler och fler och inom e-handeln, framtidens handel.