God Jul i stugorna…

Publicerat: 7 april, 2012 i Allmänt, Butiken, Mat & Dryck, Pyssligt, Titt-ut...!, Traditioner, Trädgård

Ja, HUR glad tror ni att jag var i morse? Isande hård vind och ymnigt snöande var vad som drabbade oss i går på långfredagen, och i morse var det ömsom barmark och ömsom drivor av snö som låg kvar som oönskade högar lite över allt! En tröst var det dock att solen sken från en klarblå himmel!När jag åkte till jobbet var alla krokusarna helt uppslukade av snön, man såg inte skymten av dem. Men om det trots allt är lite värme i solstrålarna eller om det är vinden som har gjort det, så hade snön kring dem nästan försvunnit när jag kom tillbaka några timmar senare. Ja, inte vet jag, för temperaturen ligger fortfarande kring noll. :-|De stackars påskblommorna som jag skulle planterat redan förra fredagen, de står fortfarande kvar vid husväggen! (De trivdes inte alls i farstun). Undrar om de någonsin blir vad de var tänka att bli om ni fattar vad jag menar…
*SUCK*

 


ALLT är inte elände, inte alls. Kassarekord i dag igen, mer än 100% ökning mot samma dag förra året och förförra året, och jag som trodde att jag skulle få några lugna timmar på jobbet innan jag gick hem och våldförde mig på påskgodiset…

Tack vare AnnaLena så hann jag få i mig både frukost och lunch, visserligen var klockan långt efter 13, men i alla fall… TACK för hjälpen gumman. :-DPåskharen (hmmm, nä, de var två och heter Ruth och Helmut) uppsökte mig i butiken redan FÖRRA veckan! Jag har varit JÄTTEDUKTIG och låtit bli att våldföra mig på påskpresenten, och att det har varit svårt, det förstår ni av er som är gottegrisar av nästa bild!!! :-PFattar ni vilken helafton det blir på oss i kväll?! Vilken TUR att vi valde en (relativt) lätt påskmiddag, just nu står det en riktig gammaldags köttsoppa och puttrar på spisen, med märgben i, för att få en riktigt GOD buljong! Lägg där till en massa rotfrukter och en bit bröd, så är vi mer än nöjda! Mmmm vad gott det är med hederlig gammaldags mat!Om ni inte tror det så har jag fått (ja, eller vi då!) YTTERLIGARE en påskpresent, och den är så otroligt vacker, så jag skall visa några flera bilder senare! Men tills vidare: KOLLA ÄGGEN!!!
Ruth har färgat dem själv med ”vad hon hittade i trädgården” och sedan kokat dem i te. Okej, jag vet hur man gör, jag har experimenterat med det själv (lökskal, te, kaffe ger olika färger), men jag var aldrig i närheten av detta, och det föll mig aldrig in att man kunde plocka växter.
Efteråt har hon polerat dem med matolja (?) så att de är alldeles blanka och fina, ja, de är SÅ vackra, så ni anar inte!!!

NÄ, nu vill samtliga av mina (minst) 4 magar ha MAT!!!
*BORTA*

About these ads
Kommentarer
 1. Fru Hansson skriver:

  Vilka fina ägg du har fått! Jag har aldrig experimenterat med ägg och lökskal och sånt, men det är ju inte för sent, kanske nästa påsk eller nästnästa!
  Grattis till kassarekordet!
  Vinter, ja det har vi här med! Fy tusan vad mycket snö det kom! Och kallt är det. Men ganska vackert då solen sken från klar himmel idag! Men jag vill ha snöfritt och värme hellre!
  Fortsatt god påske till dig!

 2. Beate skriver:

  Iofs är första bilden helt suverän – speciellt som julkort som du säger. Vi hade samma skitväder här igår, men som tur är låg snön inte kvar. Idag var det nollgradigt ute, men det gick faktiskt sitta på balkongen i dunjackan… solen sken ju;-)

 3. Birgit skriver:

  Jo jag har gjort sådär med mina påskägg i flera år… kokat med lökskal i vattnet lindat in dem så det blir lite marmorerat jätte fint blir det ju… hoppas att du har en god och glad påsk.

 4. Broderen. :-) skriver:

  Skal ikke snart Ruth og Helmut en tur til Norge, jeg vil også ha besøk av ”påskeharene”.. Din heldiggris. ;-)

 5. Linnea skriver:

  Skönt att konstatera att du är lika ”galen” som vanligt. God Jul det va häftigt. Snygga bilder blev det värda att sparas till december. Kul att affärerna går bra! Kassarekord, grattis! Snygga saker, särskilt äggen. Maten låter inte heller oäven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s