SÅ stora idioter kan man hitta i Norge…! :-(

Publicerat: 10 januari, 2012 i Allmänt, Duktiga bloggare, Information, Livsvisdom
Etiketter:

Och då menar jag NATURLIGTVIS inte ”mormor” som skriver detta utomordentligt BRA inlägg i sin blogg, utan personen som hon refererar till!
Inlägget är på norska, men lättläst norska! Så klicka er vidare och läs säger jag bara, och betänk att liknande idioter hittar ni i Sverige också! *RYSER*

 

 

 

About these ads
Kommentarer
 1. Mormor skriver:

  Takk skal du ha :-)

 2. krillelille skriver:

  Sådan statistik som hänvisas till här måste man faktiskt ta med en nypa salt. Innan jag fortsätter: Det är förjävligt med våldtäkter, det borde inte hända.

  Men statistik av detta slaget är faktiskt ganska meningslös. Staplarna går upp som vi ser, men det behöver inte betyda att de faktiska antalet våldtäkter går upp. Det kan vara så simpelt som att mer folk anmäler brotten, att själva antalet brott varit mer eller mindre samma väldigt länge, bara att attityden bland folk ändrats och nu anmäls det oftare.

  Statistiken hänvisar även till Anmälda brott, vilket inte betyder fällande domar. Alla är oskyldiga tills motsatsen är bevisad heter det och så även i detta fallet. Du mins väl för flera år sedan då en kompis till mig blev anmäld för försök till våldtäkt? Allt som hände var att han jobbade på ett fritids och några tjejer i 16-årsåldern som blivit sura på honom för någon petitess ropade varg och så var hela cirkusen igång.

  Men samtidigt, tänk på mörkertalet, det är nog fortfarande ganska stort. Speciellt våldtäkter som sker inom familjen, jag tror det tyvärr ligger kvar en hel del gamla tankesätt där att man anmäler inte sin make, även om det tekniskt sett är våldtäkt.

  Men sen, tänk mörkertalet på män som våldtas. I USA blev det först i förra veckan erkänt att även män kunde bli våldtagna och skulle få ta del av de statliga program och behandlingar som tills nyss endast tillfallit våldtagna kvinnor.

  Nej usch, det hela är förjävligt faktiskt.

  • tantmarit skriver:

   Du har HELT rätt, inget snack om den saken, statistik kan man göra mycket skumma saker med, så jag tänker inte argumentera MOT dina argument!

   Dock tycker jag att det är mer än intressant att nivån på våldtäktsförsök är konstant, vilket jag tolkar som om problemet faktiskt ÄR ökande/flera anmälningar görs av fullförda våldtäkter. Jag tror inte enbart den stora ökningen beror på att fler vågar anmäla, fler BLIR våldtagna av OKÄNDA gärningsmän. För tyvärr tror jag inte att det som händer inom familjen fullt ut syns i statistiken fortfarande…
   Och det var det som ”mormor” skrev om (läste du det?), att en knasboll till karl tycker, på fullt allvar, att en tjej som blir våldtagen INTE skall få göra abort OM hon blir gravid, för ett liv är ett liv, och det är viktigare att skydda det ofödda livet framför flickan/kvinnan som i och med detta får sitt liv förstört!
   Tänk dig det resonemanget om en far våldtar sin dotter och hon blir gravid, så skall hon enligt hans synsätt INTE ha rätt till abort, punkt slut!
   Man kan bli mörkrädd för betydligt mindre enligt min åsikt… :-(

   • krillelille skriver:

    Jo, siffran för våldtäktsförsök håller en stadig linje, men jag tror det e flera fjortisar som anmäler killar för en våldtäkt bara för att de ångrat sig efteråt. Jag litar fan inte på dem.

    Den där abortfrågan ser jag är grundat i en idiot som är kristen. Religion i all ära, men religion och stat skall inte ha med varandra att göra och den där snubben borde bära munkavel.

 3. vuxenmamman skriver:

  JAg ryser när jag läser….får kräkkänslan i halsen liksom…

 4. rosemarie skriver:

  ja mörkertalet är stort…tänk på alla våldtäktsoffer inom familjerna , det finns män som tycker att det är bra att frugan är gravid för då vet dom var dom har dom……. det finns väldigt många tragedier runt om oss som ingen vet om …….nä det här var inget roligt att börja tänka på nu hoppar , rullar jag ut i köket och kokar mej en kopp the

 5. Mormor skriver:

  Innen parforhold er mange som lider. Ikke bare kvinner, men menn også. Bare så det er sagt.

  Leste for noen tid tilbake at et par universitetstudenter hadde satt seg fore å se på vold og andre ”morsomheter” i par forhold og ekteskap.
  Det var ikke store tilfanget de hadde, det skal medgis, tror det var ca 50 kvinner, men av disse femti var det ca 30 som hadde vært utsatt for voldtekt og annen vold og 3 hadde anmeldt forholdet.

  Så vidt meg bekjent (har ikke klart å finne noe særlig ut av det videre) er det ikke laget mange eller store studier over dette emnet, som kan kvalitetssikres.
  Men jeg skal grave litt i materien.

  Ha en fin dag :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s