Shoppingkatastrofen, det är jag det…!

Publicerat: 29 augusti, 2011 i Allmänt
Etiketter:

Det är inte för inget att Sven brukar flina och kalla mig för en shoppingkatastrof! För det första så är det INTE min hobby, jag shoppar hälst inte mer än en gång om året och då vill jag hälst hitta precis ALLT på en gång!
För det andra så har jag (ungefär) samma shoppingbeteende som en karl i ett varuhus med en massa jobbiga saker som man inte förstår sig på, jag stormar fram genom hyllorna och ställen med kläder och om jag har tur så hittar jag något som jag rycker åt mig i farten.

Sådär håller jag på, dock har jag ALLTID en plan (i motsatts till de flesta män som tvångsshoppar kläder), jag vet PRECIS vad jag behöver och jag vet PRECIS vad jag vill ha!
Två tröjor, en kofta, två linnen och lite småsaker hittade jag i Ullared förra måndagen, och jag var JÄTTEGLAD åt det! Men jag behöver mer, MYCKET mer! Jag behöver typ 100 gånger mer kläder/underkläder + skor, kängor och gummistövlar.

Jaha, vad gör man då? När man inte är det minsta road av att shoppa (om det inte är på Biltema, Jula eller liknande förståss), jo, man låter sig förföras av att Ellos lockar med 40% rabatt på dyraste varan mm.
Jippi, SÅ kan man ju göra, sitta vid datorn och lyssna på musik, välja och vraka bland kläder för ”fullvuxna” i lugn och ro, klicka, hämta paketet på ICA om bara några dagar också var det problemet löst…

Trodde JAG ja!

Hittar en fem-sex toppar/tunikor, en jacka, några tights, en klänning och lite underkläder. Toppen, det går ju som en dans det här! Gummistövlar behöver jag, det brukar fungera att beställa det på Internet och ett par kängor hittar jag också. Nu skall jag bara… Eller vänta lite, i det finstilta står det att rabatterbjudandet gäller på allt UTOM…
Precis, gäller på ALLT utom precis ALLT jag har ”lagt i korgen”, för de varorna är markerade med ett stort E. Jag har fyllt korgen med varor för nästan 6000:- och jag har suttit här och tittat på hundratals varor i över två timmar, men det är bara till att börja om och tömma korgen! Och när jag går tillbaka till några av de sidorna jag har tittat på, då ser jag att sida upp och sida ner är märkt med varor med just det: ETT STORT E:-(

FAN att jag inte läste det finstilta INNAN jag satte mig med det här!

Börjar ”plocka” nya varor, hittar lite smått och gott som jag kan tänka mig, fast inte så mycket och nu är jag noga med att kolla så att det INTE är varor märkta med ett E. Efter en stunds pillande så får jag för mig att läsa det finstilta en gång till, och vad ser jag då om inte ett undantag till. Att erbjudandet inte gäller REA köper jag, men det gäller inte för varor märkt ”Bästa Pris”. GISSA vad jag har i korgen? Jupp, så gott som enbart enkla baskläder, bra att ha till vardagskläder som alla är undantagna från erbjudandet. Med ETT undantag, en halsduk för dryga hundralappen.
Weeee….

DÅ ger jag upp, jag ger upp hela grejen och jag ger upp Ellos och deras erbjudanden som hela tiden dimper ner i brevlådan men som alltid innehåller en massa finstilt som svagsynta människor som jag missar eller så fungerar det inte när man kommer till kassan.
För vad är vitsen liksom? Man handlar på Internet för att SLIPPA lägga en massa tid på att springa runt och shoppa eller? I över 30 år har jag varit kund hos Ellos, men nu har jag faktiskt tröttnat! JA, de har ett stort sortiment, men det är för krångligt att handla, jag kan lika gärna hoppa i det och springa ett par varv på stan och få det gjort det som skall göras!

Så nu hoppas jag att måndagar är min turdag, det gick ju ganska bra förra måndagen, tar med mig den STORA plånboken och ställer in mig på en heldag på stan med shopping så att det står härligt till. Önska mig lycka till, jag har på känn att jag kan behöva det…!?

Kommentarer
 1. Carro skriver:

  Jag tycker också att Ellos är skit. Man får så himla mycket reklam hela tiden och det känns som en riktigt miljöbov, dessutom håller de ju inte riktigt vad de lovar med sina erbjudanden och det gör ju att man tappar förtroendet för dem :/

  • tantmarit skriver:

   Vet du, nu ger jag upp Ellos!
   För några veckor sedan beställde jag kläder för åtskilliga tusen, inga billiga grejer utan toppar för flera hundra kr styck osv. Jag skickade tillbaka 99%, behöll ett linne som var på REA för 89:- ALLT var av så dålig kvalité att jag skulle inte vilja ha det om jag FICK grejorna gratis! :-(
   Så nu ger jag upp dem, de lovar mycket men håller inte måttet på långa väger!

 2. Birgit skriver:

  Halloj i shopping frosseriet…. hoppasattdu hittar bra grejor och kan mysa på stan…. pöss

  • tantmarit skriver:

   Tydligen är måndagar en (relativt) bra dag att shoppa loss på, för jag blev betydligt fattigare, höhö… :-P

 3. krillelille skriver:

  Gå ur deras ”club” eller vad de nu har och blocka alla deras mailadresser, så är saken biff. Rösta med fötterna! Vill Ellos ha en djungel av erbjudandet och asterisker istället för nöjda kunder så är det deras problem. Det finns gott om kläder där ute.

  • tantmarit skriver:

   Inte för att jag begriper HUR man skall ta sig ur, har man varit kund så är man ”fast”, men från och med nu så hamnar alla reklamutskicken/kataloger i återvinningen oöppnade!!!

   Med lite tur så ger de sig kanske? Eller kan man mejla dem och insistera på att de tar bort mig? Hmmm… Så får det bli!

 4. Fru Hansson skriver:

  Känner igen mig, skulle så gärna vilja handla på postorder framför datorn, just för att det är så himla praktiskt. Men de gånger jag har gjort det är det alltid något som inte är bra och så ska man krångla med att skicka tillbaka.
  Och när jag går ut för att handla och vet precis vad jag vill ha, ja då finns ju aldrig PRECIS det jag vill ha!

  • tantmarit skriver:

   Det var ju tanken, ”spara” tid (hur man nu gör det liksom, hehe) genom att vara effektiv och handla det man behöver framför datorn.
   Men det fungerar ju inte så, för först tar det en hel evighet att hitta det man vill ha, sedan kommer paketet och det är SÅ mycket skit, man blir sur, vill skicka tillbaka men orkar liksom inte… Tiden går, och innan man hinner vända sig så är det för sent och de dåliga köpen ligger kvar här hemma…
   NÄ, man kan lika gärna springa på stan!
   *SUCK*

 5. Fnulan skriver:

  Men vad spännande!! HUR GICK DET??? Tänk om man hade din struktur vännen!!!

  • tantmarit skriver:

   Jag är så strukturerad (när jag vill) så det är inte klokt, höhö…
   PS: hittade en hel del, får ”modeblogga” framigenom! ;-)

 6. Liselotte skriver:

  Jag skulle handla på Ellos en gång och föll också för det där lockbetet. Det var bara det att typ 98 % av allting hade det där förbannade E:t. Tji fick jag… Och även Ellos, det slutade med att jag inte handlade :P

  • tantmarit skriver:

   Precis så är det, eller också har vi bara EXKLUSIV smak eller nått du och jag, för när jag började kolla så hade typ 98% av det jag ville ha ett förbannat E i hörnet, så… :-|
   Men nu ger jag upp, nu skiter jag i Ellos och deras jävla konstiga erbjudanden, jag får bara gråa hår…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s