Jag glömde ju…

Publicerat: 28 augusti, 2011 i Allmänt, Duktiga bloggare

Som bekant har jag ägnat åtskilliga timmar åt att städa i in-korgen, bland foton, i hårddisken, mobilen och faktiskt också lite här hemma…! Tänk vad mycket man hittar när man går igenom en massa saker som har samlats på hög, mycket skit, jovisst, men många ”braiga” saker också som man har sparat med ett syfte!  :-)Och MYCKET har jag hittat och sorterat snyggt i fina mappar osv. En sak jag hittade var den här bilden som jag har fått lov att låna men som jag har glömt att visa. Det är ”Blindstyret” som har lånat ut bilden, men låt er INTE luras, hon är allt annat än blind vill jag lova utan har ögon för detaljer, form och färg! ;-)
Det här fina motivet är målat av en graffitikonstnär och är en hyllning till Norge och det tragiska som hände där!

Jag har tänkt på det där med graffiti många gånger och också sagt då och då när man har fått syn på en anskrämligt ful byggnad/parkeringshus, VARFÖR anställer man inte unga (?) graffitikonstnärer och låter dem dekorera husen!? Många av dem är ju så OTROLIGT duktiga och de behöver ju uppmuntran de som alla andra, eller?

Jag vet inte om jag tänker fel, men vad jag vet så är graffitikonstnärerna ofta (relativt) unga killar, och de som klottrar och förstör enbart för att jävlas är också (relativt) unga killar. Vore det inte sannolikt att en slags ”hederskodex” skulle kunna få klottrarna/vandalerna att avstå från att klottra på betongkomplexen just för att man förstör helt enkelt INTE en duktig graffitikonstnärs verk, det är ingen ”heder” i det utan de skulle ”kölhalas” av sina egna…

OM jag har rätt så skulle vi kunna ge unga människor (killar) något meningsfullt att göra, låta dem synas på ett POSITIVT vis och dessutom ge dem en inkomst samtidigt som man sparar (omfördelar) MASSOR av pengar som nu används för att sanera klotter osv. Ja, för det kostar ”oss” mångmiljonbelopp varje år att ta bort klottret!

Bara en tanke, men nu tänker jag återgå till att städa…!

About these ads
Kommentarer
 1. Han vid sidan skriver:

  Men om nu unga killar skulle få dekorera bygnader med grafitti—– Vad skulle de ‘etablerade’ konstnärerna och arkitekterna då syssla med? De kan ju bli arbetslösa ju, och komma att driva runt på stan på nätterna och klottra ner hus och järnvägsvagnar för att få utlopp för sin skaparanda.. :-o

  • tantmarit skriver:

   Haha, den risken får man ju ta! :-P
   De etablerade arkitekterna och konstnärerna vill ju i alla fall inte befatta sig med betongblocken så att säga..

 2. krillelille skriver:

  Grafitti kan vara snyggt och jag tycker att saker folk sprayar på väggen som är något genomtänkt motiv kanske kan få stanna, beroendes på vart det sprayas självklart. Men problemet är att det finns många killar som antingen är med i gäng eller som bara gillar att jävlas som springer runt och ”taggar” skyltar, väggar och annat med små namn och symboler som skall säga till andra i den världen att ”här har jag varit, för dig” och det är inte direkt snyggt, det är inte direkt skapande, det är bara skadogörelse.

  Tyvärr så råder det nu en stor debatt om just detta, hur grafitti och tags skyddas av yttrandefriheten. Så snart är det kanske helt lagligt att spraya ”Timmy was here” på väggarna i tunnlar och på andra platser. Sverige alltså…

 3. Fnulan skriver:

  Verkligen tjusigt! Mitt ex var 25 när han hade en utställning på konstmuseet i Malmö med Grafitti konst. LÄCKERT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s