Mmmmm…

Publicerat: 28 juni, 2011 i Allmänt, Mat & Dryck
Etiketter:, , , , ,

NÄR smakar midsommarmaten bäst?  Jo, på ”den tredje dagen” enligt MIN åsikt! Ni vet, ute skiner solen, det är varmt och man orkar egentligen inte käka, åtminstone inte ”riktig” (tillagad/varm) mat. Och snabbt skall det gå, för orken är som sagt obefintlig!
Det är DÅ man öppnar kylskåpsdörren och tittar smått uppgivet på alla resterna som står där, var och en för liten för att kunna ”bli något”, men tillsammans. Mmmm…

Ut med ALLT! Huller om buller, ut på bordet med det. Några kalla potatisar, ett kokt ägg, flera sorters sill, en halv jordgubbstårta, gräslök, gräddfil, lagrad ost och knäckebröd. Några tomater uppenbarade sig som genom ett under, ingen orkar duka snyggt eller ens lägga upp maten på fat. NÄ, fram med burkarna bara, hej vad det går.
Också sätter man sig och hugger in, och fasen vad gott det är när man inte har behövt anstränga sig det allra minsta för att göra maten! Plockar lite av allt, och avslutar med jordgubbstårtan som har blivit precis sådär mumsig som den blir efter ett par dagar i kylskåpet…!

Det bästa av allt? Det var kanske att få ”städat” ordentligt i kylskåpet, bort med alla hopplösa små ”bra att ha” portioner! Så nu är det tomt, jävligt tomt rent ut sagt…

About these ads
Kommentarer
 1. TIDSTUVEN skriver:

  Något av det bästa med kalas/julafton/midsommar/andra tillställningar är helt klart alla rester som lämnar över. :D Den där tårtan ser otroligt god ut.

 2. tantmarit skriver:

  Eller hur!!! :-P
  Håller helt med dig, det är ALLTID godare efteråt på något mystiskt vis!!!
  Vet du, vi SLÄNGDE hälften av tårtan, vi orkade bara inte… :-(

 3. Junitjej skriver:

  Midsommarmat måste vara det godaste som finns!

 4. Fnulan skriver:

  ååå hade gärna ätit med er, mums filli babba!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s