På vift med världens bästa Martina…!

Publicerat: 28 mars, 2011 i Allmänt

TÄNK vad BRA det är att vara ledig på måndagar! Då kan man åka i väg en vacker vårdag som i dag, ta med STORA plånboken och shoppa loss! Hehe.
Först stannade vi till på IKEA, vi tog hela varvet på ”övervåningen” för att låta oss inspireras innan vi landade i restaurangen för en tidigt lunch. Skall man orka shoppa så måste man ha mat i magen, eller hur!? För att vara på den säkra sidan så bestämde vi att vi nog ”behövde” en cheescake med jordgubbar också, man shoppar effektivare med en lagom hög sockernivå… 
Hittade en massa fina pryttlar på IKEA, ALLT var i den där perfekta ljust turkosa färgen som jag bara älskar! Okej, det var kanske inget jag inte nödvändigtvis inte kunde leva utan, men sedan när åker man till IKEA för att köpa NÖDVÄNDIGA saker? Jag menar RIKTIGT livsavgörande saker? NÄ, på IKEA köper man ”bra att ha saker” och vackra saker som man bara MÅSTE ha… Dessutom hittade jag en perfekt pall åt Sven, jag har letat länge skall ni veta, och ser man på, där var den! Nyhet i vår och helt okej pris med tanke på hur praktisk den är!!!

Blomsterlandet var nästa anhalt, tror kanske inte en måndag var bästa dagen att åka dit på, för vi enades snabbt om att vi inte kände för varken det ena ELLER det andra, men några påskliljor, primulor och lite annat smått och gott fick vi med oss i alla fall. Penséerna skippade vi efter mycket om och men, de var inte roliga och absolut INTE billiga/bra pris.
Med tanke på det relativt magra resultatet på Blomsterlandet så åkte vi till Plantagen. Vi brukar sällan handla där, de har ofta dåligt utbud och inte sällan har de glömt att vattna mm. Det var väl inget jättesortiment där i dag, men det var i alla fall BETYDLIGT bättre än på Blomsterlandet, och MYCKET bättre pris på både påskliljor och penséerna! Jag hittade 9 olika JÄTTESÖTA små penséer i olika pastellfärger som passade himla bra med påskliljorna! Så istället för att köpa en färg och matcha stenhårt, så blir det ett villervall av vackra, ljusa färger i mina svarta krukor. Vad tror ni om det?

Så till det bästa på hela dagen! Förra året tittade jag längtansfullt på några STORA utomhuskrukor som de hade på Plantagen i flera storlekar/utföranden. Färgen var sådär perfekt ljust turkos i flera schatteringar. De var SÅ jäkligt snygga, PRECIS vad jag önskade mig, men efter att ha köpt växter för flera tusen så kände jag inte att jag kunde unna mig det också.
Så med en mycket tung suck gick jag därifrån, men jag glömde dem aldrig om ni fattar vad jag menar…

I dag reade de dem för ½ priset!!! JIPPI, tänkte jag och Tina hjälpte mig att vända upp och ner på hela stället för att hitta de finaste krukorna, det var inte lätt, för det var bara några turkosa kvar, de resterande var vanliga blå/gröna. Till sist lyckades vi hitta 3 fina krukor, tunga som skam var de också! Vi kånkade dem + en massa växter till kassan, jag betalade och gick. Fast det stämde liksom inte, jag fick inte ihop det. SÅ mycket för drygt 300:- Hmmm…

På utsidan kollade jag kvittot, krukorna som skulle ha kostat 575:- hade de tagit 149:95 för! För alla tre, alltså!  På kvittot kunde jag läsa ”kampanjpris”, men det kan ju inte vara rätt, eller? Om jag gick tillbaka och klagade? NEJ!!! Istället sken jag i kapp med solen resten av dagen, och med ett STORT flin på läpparna besökte vi ytterligare några ställen innan vi bestämde oss för att åka hem till mig och ta fikat där istället för på något fik.

Vilken toppendag jag har haft, shoppat i många timmar, fyndat så att jag var alldeles euforisk och dessutom haft trevligt sällskap hela vägen. En PERFEKT måndag med andra ord!!!

Hur har er måndag varit? Har ni haft något roligt för er? Inte?

About these ads
Kommentarer
 1. Fnulan skriver:

  Ikea… jippe, love it! Och älskar deras mat! Och fattig blir man men det kan jag bjuda på!

  • tantmarit skriver:

   Jag är nog inte så förtjust i deras mat längre, åtminstone INTE den i Jönköping! :-( Men det beror kanske på att de bokstavligt talat SLÄNGER upp maten, huller om buller, INGEN känsla ingen stil… Annat var det förr, då fick man tex pommes i en skål ved sidan om, lika så beasåsen. Åtminstone i Göteborg. HÄR får man ALLT i en hög ovanpå varandra… BLÄH!
   Men pengar är det inte svårt att göra av med, fast jag lyckades inte göra av med ”egna” pengar, för söta, rara, snälla Sven förser mig mid presentkort från IKEA minst 2 gånger om året pålydande MASSOR… :-P

 2. Petra A skriver:

  Åh vilken underbar måndag! Såna dagar spar man i hjärtat. Vårsol , härliga vänner OCH BRA priser! Lyckans ost!

  • tantmarit skriver:

   Eller hur… Man BEHÖVER sådana dagar, och de smakar extra bra på måndagar liksom! Det var evigheters evigheter sedan jag var på vift, många månader sedan faktiskt! jag jobbar ju liksom en hel del…
   Men vafan, jag är glad i alla fall!!! :-D

 3. Ingenjören skriver:

  Den pallen var inte bekväm :-( och så kall den va sen, ingen värme, hehe..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s