Titt-ut…

Publicerat: 27 mars, 2011 i Allmänt, Titt-ut...!

Tänk vad tiden går fort helt plötsligt!!! Det är konstigt det där med tid, enligt min åsikt så är den relativ, fast jag VET att den INTE är det… Som senaste veckan till exempel, vart tog den vägen? Jag begriper det inte, har ”någon” varit framme och stulit några timmar av varje dygn och gömt dem någon stans? Nyss var det söndag, en SVINKALL och snörik söndag, och nu är det söndag igen och (så gott som) all snö är borta, det är visserligen kallt men inte svinkallt och innan jag vet ordet av det så lär det bli söndag igen…!!!?Tidigt, tidigt förra söndagen (vid 6-tiden) hängde jag ut genom fönstret på kontoret och försökte fotografera i det svaga morgonljuset. Det gick inget vidare, dels höll jag på att frysa ihjäl, det var -13º, dels klarade inte kameran av de dåliga ljusförhållandena. Men jag behöll korten i alla fall, för trots oskärpan så tycker jag om froströken som slingrar sig över fältet, det blåa ljuset och den kyligt silvervita krispigheten.


Det syns inte riktigt, men 5 hungriga rådjur står ute på fältet och försöker gräva upp höstraps. Vi gnäller när det kommer 20-30 cm med tung, blöt, snö, men jämfört med hur det ställer till det för djuren så är ju MINA problem marginella… Det är mycket rådjur häromkring, nästan varje kväll på sista tiden så har jag sätt 11-12 djur på ett annat fält helt nära vägen. Konstigt att det inte inträffar flera olyckor än vad det gör!Som sagt, isande kyla, rimfrost och blå himmel… Det ÄR vackert, men nu får det GÄRNA bli vår på ”riktigt”! Jag skulle bli MYCKET glad om vi kunde komma ÖVER +5º på dagarna, men det ser inte så lovande ut ÄN åtminstone.

Kommentarer
 1. Linda skriver:

  Men vilka underbart fina bilder!
  Tycker att kameran klarade det galant och du med!

  Nej internet kom inte tillbaka över natten…. :-)
  Jag är hos brorsan och snyltar lite….
  Och då går det ju inte att låta bli och gå in och kolla om du har skrivit nåt! :-)

  • tantmarit skriver:

   Hihi, SÅ skall man göra, vad skall man annars ha bröder till? Höhö :-P Du är SÅ välkommen här, det vet du och jag skulle sakna dig som bara den om du försvann!!! Dumma vinden och dumma björken!!! :-(

   Tänk om jag hade haft tillgång till en ”riktig” kamera, *SUCK*…. Jag kan inget om fotografering, men jag tycker det är roligt med form/färg/bild!

 2. Junitjej skriver:

  Vilken fin bild!!

  Vad kul att du bloggar!! Jag saknar din presentbutik pch älgskitspåsarna i Lerum. Var håller du numera hus? Vad bra att du hade registrerat din blogg på Bloglovin. Nu har du en prenumerant till. Nu är det ingen risk att jag missar dina uppdateringar!

  • tantmarit skriver:

   Jag har haft presentbutiken kvar HELA tiden, jag har bara flyttat den hit när jag flyttade till Sven! :-D Dock är den lite mindre, men älgskitarna är kvar och ”stilen” på butiken är också kvar, du skulle garanterat känna igen dig! Gå in på ”butiken” till vänster så hittar du en hel del bilder mm.
   Jag har läst din blogg hela tiden, men inte kommenterat. Var lite blyg kanske? ;-)

   Bloglovin, vad är det? Jag har ingen aning om hur man gör för att hamna där, men OM jag är där, så är det (nog) bra, eller? :-| Hehe, kanske Krille har varit i farten? Det var han som hjälpte mig att komma igång i höstas efter att ha tjatat i över 2 år på att jag också skulle börja blogga…

   • Junitjej skriver:

    Är det Sven som målar älgskitspåsarna?

    **********************************
    SV: NEJ, det var Peter W på LT som målade dem! Nu har jag ”bara” de som är trykta, men de säljer förbaskat bra!!! :-P

 3. Birgit skriver:

  Halloj,
  Vad vackert du har för evigat våran vackra natur… du är ju duktig Marit.
  Min lilla dotter går klart fotolinjen på folkhögskolan till våren honkanske vill sälja av en ”riktig” kamera vem vet,
  må bättre än bäst våren är på g

  • tantmarit skriver:

   Tack söta du, man gör så gott man kan med små medel…
   Fast när DET är sagt, jag tror innerst inne att det viktigaste är ATT man fotograferar, att man SER det vackra i det lilla, uppskattar vardagens alla små trivialiteter…
   Det är ”lätt” att ta spektakulära bilder om man har en okej kamera och är i tex Thailand, motiv i massor lär man ju hitta, eller hur, men livet består för många av oss av vardagar, och att då klara av att ”se” och uppskatta dem, det tror i alla fall jag gör att livet blir liiiite roligare?
   Host-nys-gnäll, jupp, våren ÄR på G :-o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s